MAZDA

Ingenting kan vara mer sant när det gäller tysken Felix Wankel och Mazdas Kenichi Yamamoto. Wankel, som aldrig tog körkort eller läste på universitet, drömde om en ny typ av motor med ett platt förbränningsrum och en tunn skiva som snurrar i mitten. Mazdas Kenichi Yamamoto blev så imponerad av uppfinningen att Mazda köpte patentet 1961. Den första Wankel-motorn som levererades till Hiroshima vibrerade dock så mycket att rotationskolven repade väggarna i förbränningskammaren, en svaghet som Yamamoto-san och hans ingenjörer tog bort genom bättre tätningar och smörjningsteknik.

Mazda2

Mazda2 är fylld av energi och karaktär. Designen KODO – Soul of Motion som ger en dynamik och elegans som uppmärksammas av alla.  Mazda2 svarar villigt och är rolig att köra både i stad och på motorvägar. Denna sportiga småbil kombinerar låg bränsleförbrukning och prestanda och har samtidigt en hög teknisk nivå med avancerade uppkopplingsmöjligheter.  

Mazda3

Bygger på vårt fantastiska tema "KODO – Soul of Motion", ett designspråk som tar segmentet ett jättekliv framåt. Tack vare vår avancerade SKYACTIV-teknik skiljer sig denna sportiga bil från mängden. Du får en körupplevelse i toppklass, suveräna köregenskaper samtidigt som bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen hålls på ett minimum.

Nya Mazda3 KombiSedan har också MZD Connect – internetanslutning via mobilen – som bland annat ger tillgång till mängder av globala radiostationer via appen Aha.

Mazda6

Den eleganta och 2017 Mazda6 Sedan kombinerar kraft, bra bränsleeffektivitet och avancerade säkerhetsfunktioner för att ge en körupplevelse utöver det vanliga.

Designspråket KODO – Soul of Motion ger en muskulös framtoning och slående stil med en ny, högklassig metallicfärg (Machine Grey) samtidigt som vår avancerade, prisbelönta SKYACTIV-TEKNIK ger utmärkta köregenskaper. En vidareutveckling av de avancerad säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE gör att du kan känna dig ännu tryggare. Tack vare den lyxiga interiören och senaste versionen av vårt system för mobilanslutning, MZD Connect, kan du luta dig bekvämt tillbaka.

Mazda CX-3

Mazda CX-3 är en liten crossover som är unik, snygg och livfull desigad enligt temat KODO – Soul of Motion med komfort och funktioner som passar din livsstil. Prisbelönt SKYACTIV-teknik ger sportig prestanda och bra köregenskaper som gör att CX-3 passar perfekt både för stadskörning och på landsväg.

CX-3 har designats utifrån dig, med innovativa MZD Connect och i-ACTIVSENSE -säkerhetsfunktioner som gör varje biltur både rolig och trygg. Detta är bara några av orsakerna till varför Mazda CX-3 utmanar traditionella tankesätt och sätter en ny standard för den perfekta körupplevelsen.

Mazda CX-5

Den kritikerrosade testvinnaren Mazda CX-5 fortsätter att leverera inom segmentet för crossoverbilar. Det stilfulla designkonceptet ”KODO – Soul of Motion” förstärker bilens design och kvalitet. 

SKYACTIV-tekniken garanterar imponerande prestanda utan att kompromissa med effektiviteten. CX-5 är inte bara rolig att köra – den ger dig sinnesfrid också tack vare i-ACTIVSENSE säkerhetsfunktioner. Och den senaste innovativa tekniken, MZD Connect – vårt infotainmentsystem, ger dig allt du behöver, från musik till navigering,  allt inom nära räckhåll.

Mazda MX-5

Nu är den efterlängtade fjärde generationen av Mazda MX-5 äntligen här. Nya Mazda MX-5 är både dynamisk och elegant med perfekta proportioner och designad enligt Mazdas designtema KODO – Soul of Motion.

Vår prisbelönta SKYACTIV-teknik och "gramstrategi" har gett denna kompakta och lätta sportbil härliga köregenskaper som skapar en nära Jinba Ittai-känsla mellan dig och Mazda MX-5. Denna känsla förstärks ytterligare av det innovativa, inbyggda infotainmentsystemet MZD Connect och i-ACTIVSENSE -säkerhetsfunktioner som blir som en förlängning av kroppen.

Läs mer på www.mazda.se